In de serie Mond op Mond speelt Theater Kwast -op zondag 21 februari in Vondel CS- Vondels tragedie Batavische Gebroeders.

In de voorstelling ‘Batavische Gebroeders’ neemt Vondel ons mee naar de vermeende ontstaansgeschiedenis der Nederlanden; het rijk der Batavieren. De broers Nicolaas en Julius Burgerhart strijden een ongelijke strijd tegen de Romeinse overheersers. Een tragedie over heldendom, tragiek en schrijnend onrecht zoals alleen Vondel het kon schrijven.Claudius Civilis

Vondel raakte in 1663 geïnspireerd tot het schrijven van Batavische Gebroeders na het zien van het beoogde decoratieprogramma van het nieuwe Amsterdamse stadhuis, tegenwoordig Koninklijk Paleis. Daar werd een reeks schilderijen over de Bataafse Opstand gerealiseerd door befaamde schilders als Rembrandt, Bol en Lievens.

Op 21 februari bezoekt u voorafgaand aan de voorstelling het Paleis en wordt u ingewijd met een unieke rondleiding door de gidsen van het Paleis in de fascinerende geschiedenis en achtergrond van deze Batavenreeks.

Meer info en kaarten: Theater Kwast