Al eeuwen waart de Groene Man rond. Dit mystieke wezen vindt men in middeleeuwse gebouwen en oude huizen. Wat verteld de Groene Man ons over hoe we met onze omgeving om gaan?

Op zondag 21 april speelde de Groene Man in de Spiegeltent op festival ELFIA, Kasteel de Haar.

De Groene Man is een muzikale vertelling, met zang, oude muziek en poppenspel voor volwassenen (maar stiekem ook heel geschikt voor kinderen!) Theatermaker Marius Bruijn neemt je mee naar de middeleeuwen, waar ridder Gawein oog in oog komt te staan met een vreemd figuur: de Groene Man.

Wat was in de middeleeuwen en wat is nu nog de symbolische betekenis van de Groene Man? Is het een verpersoonlijking van de natuur, van onze omgeving? En waarom word de Groene Man in het originele middeleeuwse verhaal dan als kwade vijand neergezet?

Mezzosopraan Juliette van Dijk, multi-instrumentalist Wouter Kuyper en gitarist Matthijs Tuijn verzorgen zang en muziek in deze voorstelling, die een mix is van oude muziek en folk.

De Groene Man is gemaakt als locatietheater voor festival Ecotrip in Haarlem. Het is gebaseerd op Heer Gawein en de Groene Ridder, een Engels ridderverhaal uit de 14e eeuw.

Theatermaker Marius Bruijn laat het publiek oog in oog staan met deze Groene Man tussen de oude muren van het kasteel Huis ter Kleef. Een theatrale wandeling door de Kweektuin rond de resten van het kasteel, met Juliette van Dijk (zang), Marius Bruijn (tekst) en Matthijs Tuijn (muziek)

Muziektheater De Groene Man, speelde bij festival ECOTRIP in de Haarlemmer Kweektuin, in Haarlem. Zaterdag 4 november.

Eerder was De Groene Man in het Badhuis in Haarlem, in het Stadspark in Hoofddorp en bij ECOTRIP festival 17 februari 2022.