Kwezel

Theatraal werk van Marius Bruijn

Publicaties

Een selecties van publicaties van Marius Bruijn uit de afgelopen jaren.

Samen met de Haarlemse tekenaars Tessel Dekker (Segolia Design) en Frank Petiet (Sahara Blond) maakte Marius een getekende kaart van Haarlem in de Middeleeuwen. Het is een historisch getrouwe weergave van de stad rond 1450. Deze kaart is verkrijgbaar als plattegrond met stadswandeling maar ook als luxe poster. Marius schreef bovendien de wandeling en de historische context.
Voor de Buitenkunst kunstcolumn schreef Marius ‘Jezelf een vraag stellen’.
In 2017 verscheen het audioboek Tobia, gemaakt door Marius Bruijn naar de roman van Lennaert Nijgh. Deze uitgave bevat ook een artikel over de historie van het boek en de achtergronden van de hoofdpersoon Tobia/Nijgh.

Voor het boek Wonen in de Middeleeuwen van het Muiderslot schreef Marius Bruijn de hoofdstukken ‘Muurschilderingen in Middeleeuwse kasteelinterieurs’ en ‘De Rode camer, impressie van de middeleeuwen’. LEES HIER
in 2015 schreef Marius Bruijn het (kunst)historisch artikel “Magische tekens op de Bavo, Middeleeuwse metseltekens in Haarlem“. Een lange versie van dit artikel verscheen in het historische Haerlem Jaarboek.