Beluister hier Deel 1 en 2 van het muzikale hoorspel. Daarnaast deel 3, de documentaire podcast met historische achtergronden.

LUISTER HIER:

Hoorspel, Deel 1

Hoorspel, Deel 2

Verdiepende podcast

Of via SPOTIFY

Wij stellen uw donatie zeer op prijs! Maak 5 euro (richtbedrag) over op NL05 TRIO 0781 5068 32 ten name van Marius Bruijn te Haarlem, onder vermelding van “Donatie Kaas en Brood”

De Kaas- en Broodmoord is een muzikaal hoorspel en podcast over een beruchte Hollandse boerenopstand uit de late middeleeuwen: Het Kaas- en Broodoproer van 1492. Boze boeren uit West-Friesland en Kennemerland trokken toen naar de steden met als dieptepunt de moord op de Schout van Haarlem.

Theater Kwezel maakte een hoorspel over dit boerenprotest gecombineerd met nieuwe uitvoeringen van middeleeuwse muziek. Dit verhaal is in twee delen te beluisteren.

Deel drie van de serie is een verdiepende podcast waarin regisseur Marius Bruijn samen met kenners van het onderwerp de historische plaatsen bezoekt die een rol spelen in het verhaal. Wat is er nu nog te zien en te bezichtigen?

Lees hier meer over het hoorspel en de makers

Een hoorspel met stemmen van Bert Apeldoorn, Jorick Jochims, Hanna Fleer en Marius Bruijn.

Met oude en nieuwe muziek van Jeroen Roelofsen, Juliette van Dijk en Ella Siekman.

Met als speciale gastzangers: Judith Wesselius en Jasmijn Helweg

Met aanvullende stemmen van: Sterre Mentink, André van der Luit, Henk Jan Visser, Ron Dol en Tineke Oosterlee.

Vormgeving: Ella Siekman

Concept en Regie: Marius Bruijn

De Kaas- en Broodmoord is een productie van Theater Kwezel, naar aanleiding van de Viering 775 jaar stadsrechten Haarlem. Met medewerking van het Noord- Hollands Archief, Theaterkerk Hemels Twisk, Westfries Museum Hoorn, Archeologie West-Friesland, Vereniging Oud Hoord en Stichting Irrational Library Productions.

Met dank aan het Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, Gemeente Medemblik, Prins Bernhard Cultuurfonds, J.C.Ruigrok Stichting en het Haarlems Muziekfonds, Slachthuisterrein Haarlem.

Bert Apeldoorn in de rol van Schout Claes van Ruijven
Jorick Jochims in de rol van schilder Gerrit

Hanna Fleer in de rol van boerin Tjitske