Mond op MondNieuw seizoen Mond op Mond (2015-16)
De Veinzende Torquatus
Op zaterdag 26 september trapt Theater Kwast in het Amsterdamse Theater Perdu een nieuwe serie Mond op Mond af met de Nederlandse Hamlet: De Veinzende Torquatus uit 1644 van Geeraardt Brandt (1626-1685). Een onterecht vergeten publiekslieveling uit de Gouden Eeuw.

De Romeinse keizer Noron is op onrechtmatige manier op de troon gekomen. Hij heeft zijn broer, keizer Manlius, vermoord en diens vrouw Plancina verleid en getrouwd. Aan de in Athene studerende zoon van Manlius, de jonge Torquatus, verschijnt de geest van de dode keizer. Deze geeft hem opdracht terug te keren naar Rome en zich voor te doen als krankzinnig. Zo kan Torquatus in de nabijheid van Noron komen en de dood van zijn vader wreken. In een reeks van gruwelen, verkrachtingen en moorden wordt de bloederige machtsstrijd voor de ogen van het publiek uitgevochten. Gruweltheater uit de 17e-eeuw op z’n allerspannendst.

Cast: Bert Apeldoorn, Imre Bésanger, Allerd van den Bremen, Marius Bruijn, Brand Coumou, Merel Hutten, Jorick Jochims & Sander Mekkelholt

Komend seizoen:

De Veinzende Torquatus, Geeraerdt Brandt, 26 september
Theseus en Ariadne, P.C. Hooft, 20 november
Maria Stuart, Joost van den Vondel, 22 november
Stommen ridder, G.A. Bredero, 23 januari 2016
Batavische Gebroeders, Joost van den Vondel, 21 februari 2016
Medea, Jan Vos, 26 maart 2016
Lucifer, Joost van de Vondel, 17 april 2016
Parijse bruiloft, Reyer Anslo, 7 mei 2016