n juni 2023 speelt Theater Kwezel het muziektheater De Kaas- en Broodmoord, samen met een speciaal projectkoor.

In juni 2023 speelt Theater Kwezel het muziektheater De Kaas- en Broodmoord, samen met een speciaal projectkoor. MELD JE HIER AAN VOOR HET PROJECTKOOR

Info op de website van Oude Muziek Nu

Deze schitterende muzikale voorstelling (regie: Marius Bruijn) beschrijft meest beruchte boerenprotesten in de geschiedenis van Holland: de opstand van het kaas- en broodvolk van 1492.

Uit protest tegen de onderdrukking, regeldrift en belastingverhogingen kwamen West-Friese boeren in 1492 massaal in opstand. Ze trokken protesterend en plunderend langs West-Friese steden. In Hoorn vond een gewelddadige confrontatie plaats met de machthebbers van Holland. Dieptepunt was een bloedige politieke moord op schout Claes van Ruyven in Haarlem.

Doe mee met het projectkoor KAAS EN BROOD MOORD!
Voor deze voorstelling zoeken we enthousiaste zangers voor het projectkoor: sopranen, alten, tenoren en bassen. Deze uitvoering vindt plaats in het kader van het Kamerkorenfestival Oude Muziek Nu (10 en 11 juni 2023).

De repetities zijn op de zaterdagochtenden 13 mei en 4 en 10 juni. Op zaterdagavond 10 juni om 19.30 uur is de uitvoering. Deelname aan het projectkoor kost € 50. Aanmelden kan t/m 1 mei.

Onder leiding van zangeres Juliette van Dijk leer je in twee workshops in Hoorn twee prachtige meerstemmige liederen uit de late Middeleeuwen. Behalve aandacht voor het instuderen en oefenen van de liederen werken we ook aan de mise-en-scène. In de voorstelling wordt niet van blad gezongen, maar… uit het hoofd, daarom kun je kort na je aanmelding al de teksten, bladmuziek en oefen-mp3s van de liederen downloaden.