Lanseloet

Try out van Lanseloet in Nijmegen

Try-out van Lanseloet in Nijmegen

In 2019 speelt Theater Kwezel een heuse klassieker uit de middeleeuwse Nederlandse literatuur: Lanseloet van Denemarken.

LanseloetCOVER_210_329_s_c1_c_c_0_0_1Dit verhaal, uit de ‘abele spelen’ gaat over eerzaamheid, ridderschap en onmogelijke liefde. Anders dan veel andere middeleeuwse verhalen is Lanseloet een tijdloos avontuur dat dus zeer geschikt is voor een modern publiek. De behandelde thematiek rond liefde, bedrog en verschillende opvattingen van huwelijkse trouw, gaat door alle tijden en culturen heen, maar is toch zeer kenmerkend voor de literatuur van de late middeleeuwen.

Lanseloet is een festivalvoorstelling die oude muziek en literatuur toegankelijk maakt voor een breed publiek. Liefde en humor, ridders, jonkvrouwen en muziek maken Lanseloet tot een levendig geheel. Uitgangspunt blijft evenwel de tekst uit de vroege 15e eeuw, eigentijds gebracht.

Duur: ca 25min.

Roosmarijn van Lint als Sanderijn

Roosmarijn van Lint als Sanderijn

De spelers weten het publiek te boeien

De spelers weten het publiek te boeien

Marius Bruijn als Lanseloet

Marius Bruijn als Lanseloet

Wouter Kuyper speelt o.a. hommel en portatief

Wouter Kuyper speelt o.a. hommel en portatief

Lanseloet, Sanderijn en dienaar Reinout

Lanseloet, Sanderijn en dienaar Reinout

In Nijmegen speelden we de eerste try-outs van Lanseloet op het Gebroeders van Limburgfestival. De interactie met het publiek was van belang en werkte goed. De combinatie van originele middeleeuwse teksten, muziek, en hedendaagse uitleg werd erg gewaardeerd.

 

Lanseloet is gemaakt door:

Marius Bruijn, tekstbewerking, spel en zang

Roosmarijn van Lint, spel en zang

Wouter Kuyper. muziek en compositie

 

 

Bekijk een fragment uit ‘Lanseloet’, opnames gemaakt tijdens de try-out in Nijmegen.

 

Marius Bruijn als Lanseloet

Marius Bruijn als Lanseloet

Marius Bruijn, theatermaker en acteur.

Als kunsthistoricus en theatermaker (Toneelacadmie Maastricht) weet Marius de geschiedenis tot leven te brengen. De afgelopen jaren was hij te zien in verschillende theaterproducties rond historische thema’s. Zo maakt hij jaarlijks familievoorstellingen over Ridder Floris voor het Muiderslot. Daarnaast speelt hij als acteur op zomerfestivals als De Parade, Parksessies, Onderstroom en Theateravenue.

 

 

 

Roosmerijn van lint als Sanderijn

Roosmerijn van lint als Sanderijn

Roosmarijn van Lint, zangeres en actrice.
Roosmarijn van Lint is bekend van de Middeleeuwse / oude muziek- formatie ‘Goet Ende Fyn’, waarmee zij al jaren speelt in Nederland, Belgie en Duitsland.
Ze begon aan de Toneelacademie Maastricht stapte over naar het Conservatorium in Rotterdam. Hier voltooide zij de opleiding Muziektheater.
Ze speelde o.a. in musicals als ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Pierre Cuypers’ en ‘Narnia’ en in theatershows op de ‘Mein Shiff’ cruise bij TUI cruises.

 

 

 

Wouter Kuyper

Wouter Kuyper

Wouter Kuyper, muzikant en componist

Luit-, fluit- en vooral doedelzakspeler Wouter is met name bekend van folk- en balfolkgroepen als Lirio, Laroux en Wouter-en-de-Draak.  Daarnaast speelt hij o.a. Met Roosmarijn in de Middeleeuwse muziekgroep Goet Ende Fyn. Binnen de Nederlandse wereld van oude muziek en folk is Wouter een begrip.

 In ‘Lanseloet’ speelt Wouter schalmei, portatief, hommel, koehoorn, doedelzak, chalumeau en mandoline